Politie schiet in Rotterdam, Vlaardingen en Zeist

In de nacht van zondag op maandag hebben agenten bij drie verschillende incidenten schoten gelost. In Rotterdam raakte een man gewond door een schot in zijn been. In Vlaardingen en Zeist is het bij een waarschuwingsschot gebleven.

De politie in Rotterdam werd opgeroepen inzake een beroving. Toen ze de man wilden aanhouden bedreigde hij de agenten met een vuurwapen en richtte op hen. Daarop werd hij neergeschoten en aangehouden. Ook een tweede verdachte werd aangehouden voor de beroving.

In Vlaardingen waren agenten genoodzaakt een vuurwapen te trekken na een melding over een ruzie waarbij mogelijk ook geschoten was. Ook werd er gemeld dat er iemand een auto in zou zijn gesleurd waarna het voertuig met gedoofde lichten wegreed. Agenten reden de auto klem en hielden de inzittenden aan. Bij de aanhouding is een waarschuwingsschot gelost. In de auto bleek een vrouw te zitten die mogelijk tegen haar zin was meegenomen.

In Zeist hebben agenten geschoten nadat een auto op de A12 snel wegreed bij het zien van de politie. De bestuurder deed zijn lichten uit en pakte de afslag bij Driebergen. Na een korte achtervolging zette de politie de auto aan de kant in Zeist. Daarop probeerden de drie inzittenden te voet te vluchten. Eén van hen is ontkomen de andere twee zijn na een waarschuwingsschot aangehouden.

In Brazilië schieten agenten verdachten af en toe gewoon dood (klik op foto voor video)
In Brazilië schieten agenten verdachten af en toe gewoon dood (klik op foto voor video)