Politie schiet in Waalwijk bij aanhouding na melding gewapende mannen in auto

Een politieagent heeft in Waalwijk geschoten bij een aanhouding van verdachten met gelblasters.

Bij de politie kwam maandagavond rond 19.00 uur een melding binnen. Een getuige meldde dat er al een uur een auto geparkeerd stond aan de Drogerij en er dat twee gasten in zaten die een rood en een zwart pistool bij zich hadden. De agenten die de opdracht kregen om ter plaatse te gaan, trokken hun zware vesten aan.

Op de betreffende locatie zagen de agenten de auto staan met daarin inderdaad twee inzittenden. De agenten zochten dekking en besloten de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten toe te passen. ‘Hier spreekt de politie, jullie zijn aangehouden, er zijn vuurwapens gericht, handen omhoog en bij iedere verdachte beweging zal er geschoten worden’. De agent zag dat de bestuurder omkeek en een pakkende beweging naar voren maakte. Hierop vuurde de agent direct een waarschuwingsschot af.

De verdachten werkten vervolgens mee en volgden de instructies op. In het voertuig werden twee zogenaamde gel balletjes pistolen, drie gripzakjes hennep en gripzakje hasj aangetroffen. Tegen de jongemannen is proces-verbaal opgemaakt inzake de Wet Wapens en Munitie.

De aangetroffen gelblasters. ©️ Politie