Zondag 29 juni heeft de politie in Zoetermeer op de Engelandlaan een man neergeschoten. Hij zou niet hebben geluisterd naar instructies van agenten.

Bij de politie waren er aanwijzingen dat de man mogelijk met een wapen rondreed. Daarom wilden ze hem aanhouden. Eenmaal opgespoord probeerden agenten met getrokken wapen de man uit zijn auto te praten. Daarbij is uiteindelijk een schot gelost.

De man werd geraakt en raakte gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Of de man daadwerkelijk gewapend was is niet bekend. De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld naar de schietpartij.

(UPDATE)

De politie meldt dat er melding was binnengekomen dat een verwarde man vanaf zijn woning naar het centrum reed om daar iemand neer te steken. Op de Engelandlaan werd het voertuig aangetroffen en werd een zogenaamde uitlaatprocedure gestart. De bestuurder volgde de instructies van de politie niet op en werd neergeschoten. De 31-jarige Zoetermeerder werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

 

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl