Politie schiet meerdere keren bij aanhouding verdachte met ‘vuurwapen’ in handen

De politie heeft bij een aanhouding van een man met een vuurwapen in zijn handen in Nistelrode, schoten gelost.

Agenten stelden zaterdagavond een onderzoek na een melding van een mishandeling in een woning aan het Toniesplein. Op het moment dat de politie op de betreffende locatie arriveerde reed de verdachte in een auto weg. De politie wilde hem controleren maar de verdachte onttrok zich vervolgens aan die controle.

Na een korte achtervolging, waarbij de politie de auto van verdachte probeerde te stoppen door deze met hun politieauto aan te tikken, besloot de verdachte zijn auto zelf tot stilstand te brengen. Dit gebeurde op het Toniesplein nabij de eerder genoemde woning.

De man stapte uit zijn auto en de agenten zagen dat hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn handen vasthield. Er ontstond een zeer dreigende situatie waarbij de politie zich genoodzaakt zag om waarschuwingsschoten te lossen.

Na het lossen van de schoten liet de verdachte het wapen vallen. Daarna kon de 23-jarige man zonder problemen worden aangehouden. Er raakte niemand gewond. Het wapen bleek een gasdrukwapen te zijn. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en drugs en is vastgezet.