Politie schiet op over de snelweg rennende verdachten ladingdiefstallen

De politie heeft bij een tankstation langs de A2 schoten gelost bij een poging aanhouding van twee mannen die verdacht worden van mogelijke ladingdiefstallen.

Agenten kregen dinsdagavond een melding dat er zeilen waren opengesneden van meerdere vrachtwagens die geparkeerd stonden bij het tankstation Bosserhof langs de A2 en ook lading was weggenomen. Hierbij was een auto met Pools kenteken gezien, waarin twee mannen waren weggereden.

Daarop stelde de politie een onderzoek in en zijn agenten gaan kijken op de parkeerplaats. Op dat moment renden plotseling twee mannen opeens hard weg. De agenten riepen dat de twee mannen moesten blijven staan en losten waarschuwingsschoten om te voorkomen dat ze de snelweg over zouden steken.

Dit had niet het gewenste resultaat en met gevaar voor eigen leven staken ze de snelweg over. Naast het Poolse voertuig zijn in de berm goederen aangetroffen die lijken te zijn ontvreemd uit een vrachtwagen die stond geparkeerd bij het tankstation Bosserhof. De verdachten zijn ontkomen en de politie onderzoekt de zaak.