Politie schiet bij arrestaties na ruzie met vuurwapen

De politie in Rotterdam heeft vanochtend vroeg een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van vijf mannen en twee vrouwen op de Witte de Withstraat. Dit gebeurde nadat iemand bij een ruzie bedreigd werd met een vuurwapen.

Agenten zagen op camerabeelden dat op de Witte de Withstraat twee auto’s naast elkaar stil stonden. Rond de auto was wat rumoer van mensen die kennelijk ruzie met elkaar hadden. Op een bepaalde moment zien ze hoe één van de mannen zijn arm strekt en een ander met een vuurwapen bedreigd.

Precies op dat moment komt een politieauto het beeld in rijden waarop de gewapende man naar de achterkant van één van de auto’s loopt en zijn vuurwapen verstopt.

De politieagenten in de politieauto waren reeds geïnformeerd over de situatie en gingen over tot aanhouding van betrokken personen. Dat ging niet zonder slag en stoot want een enkeling weigerde mee te werken waardoor de agenten genoodzaakt waren om een waarschuwingsschot te lossen. Daarna kon iedereen rustig worden aangehouden.

Het vuurwapen werd na onderzoek in de kofferbak van de auto gevonden. Het bleek te gaan om een luchtdrukwapen die niet van echt was te onderscheiden. De verdachten in de leeftijd van 23 tot en met 37 jaar oud zijn aangehouden.