Vrijdagavond heeft de politie bij de aanhouding van een 26-jarige man uit Rotterdam een aantal schoten gelost. Het schietincident vond plaats op de Saftlevenstraat in Rotterdam.

Bij de politie was er melding binnengekomen van een bedreiging met een vuurwapen. Agenten troffen op de ‘s-Gravendijksewal een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Bij het zien van de agenten ging hij er direct vandoor op zijn scooter.

Op de Saftlevenstraat kwam de scooter tot stilstand en ontstond er een zodanig dreigende situatie dat een politieagent zich genoodzaakt zag om te schieten. Eerst loste hij een waarschuwingsschot om vervolgens gericht op de man te schieten. De verdachte raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Verschillende politie eenheden hebben direct na de aanhouding in de omgeving gezocht naar het vuurwapen waarvan melding was gemaakt. Ondanks een uitgebreide zoekactie is er geen vuurwapen aangetroffen. De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld naar het schietincident.