De politie heeft afgelopen nacht geschoten tijdens een klopjacht op woningovervallers op snelweg A2.

Dat meldt Omroep Gelderland. De bewoners van een woning in Zaltbommel werden aan het begin van de nacht opgewacht door drie overvallers. De politie arriveerde snel ter plaatse en schoot op straat op de verdachten. Ondanks het vuurwapengeweld wisten de overvallers te ontkomen en sloegen op de vlucht over de A2.

Bij tankstation De Lucht kregen agenten de verdachten weer in het vizier nadat ze tegen een vangrail waren gebotst. De mannen stapten uit en zijn vervolgens te voet verder gevlucht. Eén van de drie kon snel worden aangehouden. Agenten hebben vervolgens een klopjacht ingesteld op de twee andere overvallers. Hierbij werd een arrestatieteam en een aantal honden ingezet.

Een tweede verdachte kon worden aangehouden nadat de gewonde man bij De Lucht een vrouw om een lift naar Tilburg had gevraagd. Zij weigerde en waarschuwde de politie. Die trof de man in de auto van de vrouw aan met twee schotwonden. Naar verdachte nummer drie wordt nog gezocht door de politie. De snelweg is enige tijd afgesloten geweest voor onderzoek. De mannelijke bewoner is gewond geraakt bij de woningoverval en liep een gebroken kaak op. De recherche onderzoekt de zaak.