Politie schiet vluchtende verdachte neer in Amsterdam-West

Donderdagmiddag 25 januari rond 15.30 heeft de politie een verdachte neergeschoten die zich probeerde te onttrekken aan een aanhouding. Dat gebeurde niet ver van de plek waar eind december twee jongemannen koelbloedig werden geliquideerd.

Volgens de politie werd geprobeerd om de man aan te houden in verband met een lopend onderzoek. Toen leden van het arrestatieteam (AT) de verdachte wilde aanhouden ging hij er vandoor.

Op de Buyskade in Amsterdam-West stapte hij uit een auto en sprong het water in. Een getuige heeft aan AT5 laten weten dat er meerdere keren zou zijn geschoten.

Over de toestand van de verdachte is niets bekendgemaakt. Hij is na het incident overgebracht naar het ziekenhuis. De rijksrecherche doet onderzoek naar de zaak.

Volgens misdaadjournalist HJK reed de verdachte rond met een kalasjnikov. Althans dat heeft hij van een reageerder op zijn website.

Waarom de verdachte besloot om in het water te springen snap ik echt niet. Als het donker is kan je je misschien nog voorstellen om op die manier weg te kunnen komen. Maar in deze kou en in het daglicht zal het niet moeilijk zijn voor politie om je uit het water te vissen.

Misschien sprong diegene uit instinct in het water. Omdat hij eerder wel weg kon komen op die manier. Denk aan de mysterieuze derde man op de achterbank bij de liquidatie in de Staatsliedenbuurt. Die is op een soortgelijke manier ontkomen aan de dood.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl