Politie schiet wéér bij aanhouding

Politieagenten zijn wel ‘goed’ bezig vandaag, want ze hebben veelvuldig gebruik gemaakt van hun dienstwapen. Na de wildwest taferelen in Heerlen om een inbreker aan te houden, hebben ook agenten in Breda gebruik gemaakt van hun 9mm om twee verdachten van een tasjesroof te arresteren.

Volgens de politie beroofden vanochtend vroeg twee mannen van 24 en 25 jaar een 19-jarige vrouw in een park. Ze was op weg van haar werk naar huis toen de twee haar muts probeerden te stelen. Na een korte worsteling gingen de twee er vandoor met haar handtas.

De mannen waren blijkbaar niet heel content met hun buit en beroofden later op de dag een 25-jarige vrouw van haar tas toen ze haar woning in wilde gaan. De ‘meesterbreinen’ werden herkend door een collega van het eerste slachtoffer. Hij probeerde de twee mannen nog tegen te houden maar werd van zijn fiets getrapt. Daarbij liep hij een hoofdwond op.

Kort daarna werden de twee na enkele waarschuwingsschoten gearresteerd. De gestolen tassen zijn in het park teruggevonden.

Maar wat als je niet stopt na een waarschuwingsschot? Schieten ze dan gericht?