© Crime-Nieuws.nl

Politie schoot man met 10 kilo wiet in kofferbak rechtmatig neer op A58 bij achtervolging

De agenten die een man met een partij wiet in de kofferbak neerschoten op de A58, handelden rechtmatig.

Op basis van het onderzoek van de Rijksrecherche heeft het Openbaar Ministerie (OM) geoordeeld dat de agent met gegeven waarschuwingsschoten en gerichte schoten rechtmatig heeft gehandeld. Er zal dus geen verdere vervolging of maatregel opgelegd worden.

Het schietincident vond op woensdag 10 november 2021 plaats rond 14.00 uur op de snelweg A58 bij Roosendaal. Het begon rond 13.35 uur toen agenten een verdachte situatie constateerden en besloten één van de betrokken auto’s te volgen en controleren. De bestuurder weigerde te stoppen en sloeg op de vlucht.

Een achtervolging door Breda volgde, waarbij de vluchtende bestuurder volgens de politie voor meerdere gevaarlijke verkeerssituaties, waaronder spookrijden, zorgde. Op een gegeven moment raakte de politie de man kwijt. Een andere politie-eenheid zag het voertuig op de A58 in Roosendaal en zette de achtervolging in.

De bestuurder kwam na een botsing met een andere weggebruiker tegen de vangrail tot stilstand. Hij stapte uit en klom over de vangrail. Daarop loste de politie meerdere waarschuwingsschoten. De man bleef wegrennen, met als gevolg dat de agent een aantal keer gericht schoot op de benen van de man. Hierbij werd het slachtoffer twee keer geraakt. Vervolgens werd de man aangehouden en gingen de agenten over tot hulpverlening.

De auto bleek na onderzoek gestolen ten zijn en was voorzien van een vals kentekenplaat. In de kofferbak werd 10 kilo wiet aangetroffen. Voor de achtervolging, gestolen auto en drugs is de man inmiddels veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk.