Politie staakt achtervolging na aanrijding politieagent door vluchtende bestuurder in lease-auto

De politie heeft donderdagavond een achtervolging gestaakt nadat een politieagent werd aangereden door de vluchtende bestuurder.

Rond 18.00 uur kregen politieagenten melding dat een personenauto over de A9 in de richting van Alkmaar reed. De auto stond bij de politie gesignaleerd omdat deze eerder op de dag in Heemskerk een stopteken had genegeerd. Agenten keken uit naar de wagen en signaleerden het voertuig op de N242 richting Heerhugowaard.

De politie zette de achtervolging in en de bestuurder sloeg direct met hoge snelheid op de vlucht. Op een gegeven moment probeerde de verdachte te keren en kwam met de auto deels in de berm terecht. De politie zette hun auto voor de auto in de berm en een van de agenten stapte uit en rende naar de passagierszijde van de auto. De bestuurder was echter niet van plan zich te laten pakken, zette zijn auto in de achteruit en gaf gas.

Hierbij werd de politieagent aangereden en raakte gewond. De dader reed opnieuw met hoge snelheid weg. In verband met de verkeersveiligheid besloot de politie de verdere achtervolging te staken. Een onderzoek wordt ingesteld naar de bestuurder van de lease-auto.