De politie heeft een aantal medewerkers disciplinaire maatregelen opgelegd vanwege het aannemen van voetbal- en concertkaarten.

De kaarten kregen de acht medewerkers van een eerder dit jaar ontslagen politiecommissaris uit Amsterdam. De opgelegde maatregelen vormen de uitkomst van een disciplinair traject dat zich in eerste instantie richtte op de betrokken politiecommissaris. Uit dit onderzoek bleek onder meer dat de commissaris tussen 2009 en 2015 honderden kaarten voor voetbalwedstrijden, concerten en andere evenementen aanschafte op kosten van de politie of deze aannam van de organisatoren.

De kaarten werden door de politiecommissaris zelf gebruikt of weggegeven aan familie, kennissen en/of collega’s. Voor een aantal politiemedewerkers die kaarten van de commissaris aannamen, geldt dat zij daarmee de geschenkenregeling van de politie hebben overtreden. In totaal zijn er elf disciplinaire onderzoeken verricht. In acht gevallen hebben de uitkomsten geleid tot een maatregel. Over de aard van de maatregelen en identiteit van de betrokkenen wordt in verband met de privacy niets bekendgemaakt.