Politie trekt pistool bij aanhouding man op de vlucht uit pand met tientallen illegale gokkers

De politie heeft een man met getrokken wapens aangehouden op de A4 na illegale gokpraktijken in Rijswijk.

Bij de politie kwam rond middernacht melding binnen van een mogelijke steekpartij in een pand aan de Veraartlaan. Het bleek te gaan om een leegstaand pand en de agenten troffen daar geen slachtoffer aan, wel renden er opeens enkele personen uit het pand.

Bij onderzoek in het pand bleek al snel waarom de personen op de vlucht zijn geslagen. Agenten troffen binnen nog dertig personen aan in een ruimte met drie pokertafels, fiches en speelkaarten. De identiteit van de personen, mannen en vrouwen, werd vastgesteld waarna ze werden heengezonden.

Agenten die net bij het pand aankwamen vanwege het mogelijk steekincident zagen een man uit het pand rennen. De man werd gesommeerd om te blijven staan, maar deze stapte ondanks aanwijzingen toch in zijn auto en startte de motor. Een agent trok hierop een vuurwapen en een ander probeerde de man uit zijn auto te trekken.

De verdachte weigerde gehoor te geven aan de sommaties gaf gas en reed tijdens het wegrijden met zijn auto tegen een been van de agente. Zij liep licht letsel op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De automobilist reed weg in de richting van de A4 en werd na een achtervolging uiteindelijk ter hoogte van Hoogmade aangehouden.

De agente doet aangifte wegens poging doodslag. De goederen die gebruikt zijn bij het illegaal gokken zijn in beslag genomen. Van een steekpartij bleek geen sprake. Mogelijk gaat het om een valse melding. De politie doet verder onderzoek.