De positief geteste man die nu gezocht wordt door de politie. © NSW Police

Politie verspreidt opsporingsbericht met identiteit en foto van man die positief is getest op coronavirus

De Australische politie heeft een opsporingsbericht verspreid van een man die positief is getest op het coronavirus (COVID-19).

De 27-jarige Anthony Karam is recent positief getest op het virus en moest hiervoor volgens de autoriteiten in quarantaine. De man uit Sydney heeft hier volgens de politie geen gehoor aan gegeven, bleek tijdens controles, en daarop is besloten om zijn foto en identiteit te verspreiden. Zoals gebruikelijk bij zware criminelen roept de politie burgers nu op om uit te kijken naar Karam en hem niet te benaderen omdat hij ‘zéér’ besmettelijk is.

Dit zijn nogal drastische maatregelen om iemand op te sporen die voor even besmettelijk is met het coronavirus. Dit soort opsporingsberichten zijn meestal weggelegd voor zware criminelen die een gevaar vormen voor de maatschappij omdat ze vuurwapengevaarlijk zijn of op andere wijze gewelddadig of riskant. Er is nogal wat ophef en verbazing dat de autoriteiten in Australië bereid zijn zo ver te gaan om iemand op te sporen die COVID heeft. Het onderzoek naar zijn verblijfplaats is in volle gang en mensen die meer weten worden opgeroepen om zich te melden en tips door te geven.

De positief geteste man die nu gezocht wordt door de politie. © NSW Police