Politie waarschuwt voor babbeltruc

Bij de politie zijn meerdere aangiftes binnengekomen van een babbeltruc. In totaal is er vijf keer toegeslagen door vermoedelijk dezelfde daders. Daarom waarschuwt de politie nu voir deze babbeltruc.

De babbeltruc gaat als volgt: een bewoner wordt opgebeld door een man die zegt van PostNL te zijn. Volgens hem is er een pakketje onderweg, waarvoor de bewoner aan de deur een klein bedrag moet pinnen. Vervolgens vraagt de man bij welke bank de bewoner zit.

Niet veel later staat er inderdaad iemand met een pakketje voor de deur. De bewoner wordt gevraagd te pinnen. Dan beweert de bezorger dat de betaling is mislukt en dat er een rekening zal worden opgestuurd. De bewoner krijgt de bankpas terug en de bezorger vertrekt. Later blijkt dat de bewoner niet zijn eigen bankpas heeft teruggekregen, maar die van iemand anders die wel bij dezelfde bank zit. Vrijwel direct na de babbeltruc wordt er door de dader(s) geld opgenomen van de rekening van het slachtoffer.

Daarom raadt de politie mensen aan om niet te betalen voor een pakketje bij de deur en sowieso niet in te gaan op telefonische vragen over bankgegevens.

Bron: Politie