Politie waarschuwt voor “knuffelaars”

Op dinsdag 11 november is in Zeist een oudere dame op sluwe wijze beroofd van haar portemonnee. Dat gebeurde op de 2e Hogeweg door twee vrouwen.

Rond 16:20 die bewuste dag liep het slachtoffer met haar rollator vanaf de Slotlaan de 2e Hogeweg op toen ze plotseling werd aangesproken door twee vrouwen die haar wilden knuffelen en riepen dat zij hun oma is. Daarop beroofde het duo de oudere dame van haar portemonnee. Het slachtoffer had gelukkig direct in de gaten dat ze beroofd was en schakelde de politie in en liet haar bankpassen blokkeren.

Diezelfde dag werd er in Zeist nog een ‘oudere’ dame aangesproken door twee dames die op zoek zouden zijn naar hun oma. Ze vertrouwde hun niet en heeft ze van zich af kunnen houden.

Het gaat om twee vrouwen van ongeveer 20 jaar, ze hebben beide een getinte huidskleur, 1.65/1.70 meter lang droegen een muts en spraken goed Nederlands.

Weet jij meer? Was jij getuige van de beroving? Of heb je zelf iets dergelijks meegemaakt? Neem dan contact op met de politie op o900-8844 of laat een reactie achter.