Politie waarschuwt voor man die vrouwen aanvalt en lastigvalt in Utrecht

De Utrechtse politie waarschuwt voor een man die vrouwen lastigvalt.

Op zaterdag 26 september werd een vrouw mishandeld door een man in de wijk Lunetten. De politie onderzoekt of het om dezelfde man gaat die maandag 21 september een vrouw lastig viel in hetzelfde gebied.

De vrouw fietste rond 07.30 uur door de wijk toen zij werd vastgegrepen en mishandeld door een man. De vrouw verzette zich en waarna de dader er vandoor is gegaan. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht met letsel.

Op 21 september werd in hetzelfde gebied ook een vrouw vastgegrepen door een man. De politie onderzoekt of dit incident en eerdere incidenten die in het grensgebied Hoograven/Lunetten gebeurden, hiermee te maken hebben.

De politie is extra alert en wil (met name) vrouwen waarschuwen om voorzichtig te zijn en zo mogelijk samen te fietsen in het grensgebied Hoograven/Lunetten. Wanneer zij een man zien die zich verdacht gedraagt of een onveilig gevoel geeft, mogen zij direct 112 bellen. Probeer in dat geval (uiterlijke) kenmerken van de man te onthouden om aan de politie door te geven, aldus een woordvoerder.