Politie waarschuwt voor steeds vaker voorkomende vorm van oplichting

De politie waarschuwt voor een steeds meer voorkomende voor van oplichting. Er komen regelmatig meldingen binnen van mensen waaruit blijkt dat er wordt getracht om ze telefonisch of/en via de computer op te lichten.

Afgelopen weekend was het weer raak. Een vrouw werd thuis gebeld door iemand die vertelde dat ze van Windows was en dat er fouten in de computer zaten. Zij kon ze telefonisch helpen oplossen. De vrouw moest achter de computer gaan zitten en enkele codes in toetsen. Toen werd de computer plotseling overgenomen en werden er codes ingevoerd zonder dat ze zelf iets deed.

Hierna verscheen er plotseling een scherm waarin het stond dat het strafbaar was om Windows niet up te daten. Wat natuurlijk grote onzin is. Voor het niet updaten van haar computersysteem zou ze een boete krijgen.

Daarop kreeg het slachtoffer een telefoontje van een vrouw, die vertelde dat ze uit Engeland belde namens Windows,  die zei dat ze per direct € 150 over moest maken. Voor dat bedrag blijft Windows 5 jaar up to date. Toen de vrouw liet merken dat ze dat niet van plan was zakte de prijs naar € 100. Het slachtoffer vertrouwde het hele zaakje niet en hing toen op.

Daarom waarschuwt de politie nu voor deze vorm van oplichting. Ga nooit in op dit soort telefoongesprekken en hang gewoon op.

Bron: Politie