Politie werkt samen met Duitse en Belgische agenten in onderzoek overval Tefaf Maastricht

Het onderzoek naar de overval op de Tefaf in Maastricht is in volle gang en de politie werkt hierbij samen met de Duitse en Belgische politie.

Kort na de overval op dinsdagochtend kon de politie twee personen aanhouden. Het ging om een 22-jarige en een 26-jarige man, beiden afkomstig uit België. Deze twee personen reden in een grijs voertuig met een Belgisch kenteken. Deze auto werd aan de kant gezet op de A2 voor de Willem Alexandertunnel in zuidelijke richting. Zij vertoonden volgens de politie dusdanig verdacht gedrag dat er op dat moment voldoende aanleiding was om ze aan te houden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de overval. Een dag later op woensdagavond werden zij weer vrijgelaten. De mannen blijken niets met de overval te maken te hebben.

De politie is nu nog op zoek naar de vier verdachten die de overval pleegden bij de Tefaf, en onderzoekt of er hierbij mogelijk nog meer verdachten betrokken zijn geweest. Op maandagavond aanstaande wordt er op televisie aandacht besteed aan de zaak. Burgers die meer weten worden opgeroepen om contact op te nemen.