Politie zet honden en wapenstokken in tegen ‘extreem geweld’ tientallen minderjarigen op feestje

In Moergestel hebben tientallen jongeren afgelopen nacht agenten belaagd. De politie moest wapenstokken inzetten.

Rond 01.30 uur werd er politieassistentie gevraagd bij een festival in een tent aan de Hild in Moergestel. Om onbekende rede was een aantal van de voornamelijk minderjarige bezoekers in gevecht geraakt met de beveiliging. De politie kwam ter plaatse en hade de vechtende jongeren uit elkaar. Het leek even goed te gaan tot het geweld kort daarna weer oplaaide.

Dit maal liep de zaak uit de hand omdat rond de honderd jongeren zich er mee gingen bemoeien. Zo’n veertig daarvan keerden zich daadwerkelijk en met extreem geweld tegen de politie, onder meer door met dranghekken naar hen te gooien en op hen in te schoppen en slaan.

Samen met twee toegesnelde politie-hondengeleiders kozen de agenten er vervolgens voor om op linie te gaan optreden in een poging het plein schoon te vegen. Daarbij werden de wapenstok en politiehonden ingezet. Enkele van de agressieve jongeren, vermoedelijk een vijftal, werd ook daadwerkelijk door een politiehond gebeten. Er is uiteindelijk één verdachte aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.