Politie zoekt anonieme briefschrijver in zaak liquidatie Remsley Eisden met automatisch vuurwapen

De politie is in het onderzoek naar de liquidatie van Remsley Eisden in Dordrecht op zoek naar een anonieme briefschrijver.

In verband met de moord is er aandacht besteed op onder meer televisie en online in opsporingsorogramma’s. Na een van de uitzendingen is er bij de politie een anonieme brief binnengekomen. Deze handgeschreven brief is in een envelop bezorgd bij een politiebureau in Dordrecht. Deze brief bevat zeer concrete en relevante informatie over het onderzoek.

Om die reden komt de politie graag in contact met de schrijver van de brief. Onderzoeksleider Andja Breemer legt uit waarom: ‘De inhoud van de brief kleurt een scenario in dat wij zelf ook waarschijnlijk achten. Wij willen heel graag meer vragen stellen aan de schrijver van de brief. De schrijver hoeft zijn of haar identiteit niet vrij te geven en kan gewoon anoniem blijven, bijvoorbeeld door een gesprek te voeren met ons team criminele inlichtingen (TCI). Wij kunnen ons ook voorstellen dat de schrijver daar eerst een gesprek over wil voeren voordat hij of zij inhoudelijk meer informatie met ons deelt. Er zijn heel veel manieren waarop we zo’n gesprek kunnen organiseren. Maar dat begint ermee dat hij of zij contact met ons opneemt. Met deze oproep hopen wij dat dan ook te bereiken.’

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober werd in de Van den Tempelstraat in Dordrecht het vuur geopend op een Toyota Yaris. In de geparkeerde auto werd de 36-jarige Remsley Eisden dood aangetroffen. Het voertuig bleek doorzeefd met kogels uit een automatisch vuurwapen. Het slachtoffer is meerdere keren geraakt en vrijwel direct overleden.

Het slachtoffer had iets verderop een café bezocht in winkelcentrum Crabbehof. Toen Eisden onder vuur werd genomen was het ongeveer 00.30 uur. De schutter is gezien door getuigen. Het gaat om een man van circa 1.70 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg zwarte kleding en had een capuchon over het hoofd. Een getuige heeft gezien dat die man na het schieten in de Van den Tempelstraat het eerste steegje insloeg in de richting van de Savornin Lohmanweg.

De politie heeft een groot onderzoek gestart naar de liquidatie. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van een verdachte. De 49-jarige man uit Sliedrecht werd enige tijd terug aangehouden en zit in volledige beperkingen vast. De recherche doet verder onderzoek naar de dodelijke schietpartij en sluit meer aanhoudingen niet uit.