Foto: YouTube

Politie zoekt automatische vuurwapens foute ‘liquidatie’ in water Amsterdam

De Amsterdamse recherche heeft in het onderzoek naar een liquidatie gezocht naar vuurwapens in de Kostverlorenstraat. Het gaat om de moord op Youssef el Kahtaoui in De Clercqstraat mei 2015. Hij werd zomaar doodgeschoten door de daders en was niet het doelwit.

In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 mei kwamen twee mannen op een scooter aanrijden bij een shishalounge in De Clercqstraat. Beide mannen gaan naar binnen met automatische vuurwapens. Wat er daarna gebeurde is nog steeds niet geheel duidelijk en wordt onderzocht door de recherche.

Kort na binnenkomst verlaten de twee gewapende mannen de zaak en willen wegrijden. Het slachtoffer, Youssef el Kahtaoui, stapt op dat moment uit zijn auto en werd gelijk onder vuur genomen met een automatisch vuurwapen. Hij werd geraakt door meerdere kogels en overleed ter plekke.

Het onderzoek naar de moord is nog in volle gang en de recherche wil graag in contact komen met mensen die in de shishalounge aanwezig waren. Of de zoekactie in het water nog iets heeft opgeleverd is nog niet bekendgemaakt.