Politie zoekt camerabeelden achtervolging BMW’s bij schietpartij in Vaals

De politie is op zoek naar camerabeelden van een achtervolging en schietpartij in Vaals.

Op zaterdagmiddag vond er rond 16.30 uur een schietpartij plaats. Hierbij raakten twee personen gewond, een 21-jarige man uit Heerlen en een 28-jarige man uit Duitsland. Zij zijn voor de benodigde medische hulp overgebracht naar het ziekenhuis. De slachtoffers zijn tevens aangemerkt als verdachten. In totaal werden er vijf personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Naast de twee gewonden zijn dit drie mannen van respectievelijk 22, 26 en 31 jaar uit Duitsland.

De schietpartij vond plaats op de Bosstraat. Het lijkt er op dat er voorafgaand aan het schieten een achtervolging heeft plaatsgevonden tussen de verdachten. Daarbij zouden twee auto’ s, een BMW 3-serie en een BMW 5-serie, betrokken zijn. De achtervolging zou zich onder andere op de Ceresstraat en Bosstraat hebben afgespeeld.

De politie heeft gisteren onderzoek opgestart. Ten behoeve van het onderzoek is de politie nu dringend op zoek naar camerabeelden van zowel de schietpartij, als ook beelden van de achtervolging, danwel wat daaraan voorafging. Denk daarbij aan beelden van camera’s die bij woningen hangen, bewakingsbeelden, maar ook beelden die middels dashcams van voertuigen zijn gemaakt of video’s die met een telefoon gemaakt zijn. Deze beelden zijn belangrijk om de toedracht van het incident te kunnen reconstrueren, aldus de politie.