Politie zoekt dashcambeelden in onderzoek dubbele liquidatie Turkse broers in McDonald’s Zwolle

De politie is in het onderzoek naar de dubbele liquidatie van twee Turkse broers in de McDonald’s in Zwolle, op zoek naar dashcambeelden.

Na de dubbele moord meldde de verdachte zich enkele uren later bij een politiebureau in Deventer. De politie is op zoek naar informatie over de periode tussen het schietincident en het moment waarop de 32-jarige vermoedelijke schutter zich heeft gemeld.

De vraag is of er mensen in bezit zijn een daschcams en hebben gereden op woensdag 30 maart tussen 18:00 uur en 23:00 uur op de hierna te noemen route(s) tussen Mc Donalds Zwolle-Noord en het politiebureau aan de Storminkstraat in Deventer.

De broers Ali (57) en Hüseyin (61) Torunlar werden op 30 maart in een volle McDonald’s onder vuur genomen. Eén stierf vrijwel direct door de kogelregen en de andere broer is kort na de schietpartij bezweken aan zijn verwondingen. De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de dubbele moord.

Het voorarrest van de verdachte is verlengd met negentig dagen. Op basis van zijn afgelegde verklaring gaat het Openbaar Ministerie (OM) er vanuit dat het om een gerichte actie ging tegen de de twee broers.