Politie zoekt getuigen en man met ringbaardje na schietpartij met ernstig gewonde

Een slachtoffer van een schietpartij ligt ernstig gewond in het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen.

Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is ernstig gewond geraakt bij een schietincident in Roosendaal. Het incident vond plaats op zondag 23 april rond 18.30 uur aan de Diamantdijk. De politie werd gebeld door buurtbewoners die meerdere schoten hoorden. Na het incident werd een woning en een geparkeerde auto geraakt. Tenminste één auto is weggereden.

De politie heeft meerdere eenheden en een politiehelikopter ingezet om de mogelijke dader(s) van de schietpartij op te sporen. Op basis van getuigenverklaringen werd kort na het incident een auto aangetroffen op de Boulevard Antverpia die mogelijk betrokken zou zijn bij de zaak. Een signalement van een man die bij de auto was gezien, werd verspreid.

Het slachtoffer meldde zich zondagavond bij het ziekenhuis met schotwonden en is direct behandeld. Zijn rol in de zaak wordt nog onderzocht. De politie heeft veel hulp gekregen van burgers die getuigenverklaringen hebben afgelegd en camerabeelden hebben gedeeld.

De politie roept getuigen op om contact op te nemen en vraagt specifiek naar mensen die de donkergetinte man met een ringbaardje, zwart jack en donkerblauwe joggingbroek hebben gezien.