Politie zoekt schutter met capuchon voor doodschieten man (30) op vol terras Rotterdam

De Rotterdamse politie zoekt zeker één schutter voor de dodelijke schietpartij op een vol terras.

Het slachtoffer zat zaterdagavond rond 22.20 uur op een terras op het Tiendplein in het centrum. Plotseling klonken er meerdere schoten. Er zou zeker zes of zeven keer gericht zijn geschoten op een man op het terras. De hulpdiensten worden gebeld en komen met spoed ter plaatse. Eerste hulp en een spoedoperatie mochten niet baten en het slachtoffer is kort na de schoten bezweken aan zijn verwondingen.

De doodgeschoten man blijkt een 30-jarige Rotterdammer te zijn. De politie heeft de plaats delict afgezet en een onderzoek gestart. Hieruit bleek dat er sprake was van één schutter in donkere kleding en met capuchon op. Na het schieten vluchtte hij vanaf het Tiendplein de Zijdewindestraat in. Agenten hebben in de omgeving nog gezocht maar niemand aangetroffen.

Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij/liquidatie is in volle gang. De politie is in gesprek met getuigen van het incident en er worden camerabeelden veilig gesteld. Mogelijke getuigen worden opgeroepen om zich te melden en contact op te nemen met het onderzoeksteam.