Slachtoffer liquidatie Justin Jap Tjong. © Politie

Politie zoekt specifieke getuigen liquidatie ‘Lange Justin’ in Amsterdam

De Amsterdamse politie is in het onderzoek naar de liquidatie van de 25-jarige Justin Jap Tjon alias Lange Justin dringend op zoek naar een aantal specifieke getuigen.

Kort na de liquidatie in de Prof. R. Casimirstraat op dinsdagavond 31 januari rond 22.30 uur, zouden meerdere mensen zijn weggerend. Eén van hen, een man, heeft “Help, help” geroepen naar twee jonge vrouwen die op of bij een tramhalte stonden. Met de man die help riep heeft de recherche al gesproken. De twee vrouwen worden dringend opgeroepen zich te melden.

Verder wil het team graag spreken met een man die rond dat tijdstip vuilnis buiten zette. Ook hij zou zijn aangesproken door de wegrennende man. Uit buurtonderzoek is zijn identiteit nog niet bekend geworden.

Na de liquidatie zou er een lichtkleurige auto zijn weggereden. Of dit de vluchtauto is geweest van de dader(s) of van getuigen is niet bekend. Mocht het hier getuigen betreffen dan worden zij verzocht om ook contact op te nemen.

De recherche wil graag spreken met mensen die meer kunnen vertellen over het leven van Justin. Met wie ging hij om? Had hij problemen? Wie weet meer over het motief van zijn moord?