© Crime-Nieuws.nl

Politieacties tegen uitbuiting in illegale prostitutie in Nederland

De politie heeft een grote actie gehouden tegen uitbuiting in de illegale prostitutie.

De Nederlandse politie heeft op 28, 29 en 30 maart door het hele land acties uitgevoerd tegen mogelijke uitbuiting in de illegale prostitutie. Politiemedewerkers hebben zich voorgedaan als burgers en gereageerd op verdachte contactadvertenties. Bij de acties zijn 35 telefoons en één laptop in beslag genomen, die mogelijk bewijzen bevatten van uitbuiting en mensenhandel in de seksindustrie.

Tijdens de actiedagen zijn afspraken gemaakt met prostituees die veelal illegaal in de prostitutie werken, voornamelijk vrouwen uit Latijns-Amerika die via Spanje naar Nederland komen om in het illegale circuit geld te verdienen. Een deel van hen is slachtoffer van uitbuiting of mensenhandel. De politie heeft deze gelegenheid benut om informatie te verzamelen over de criminele netwerken achter de illegale prostitutie en mensenhandel.

De controles waren niet alleen gericht op de sekswerkers zelf, maar ook op mensen die betrokken zijn bij de organisatie van illegale prostitutie, zoals beveiligers en mensen die helpen met het plaatsen van de advertenties. De politie hoopt met deze landelijke actie een preventieve werking te hebben en een duidelijk signaal af te geven aan zowel de slachtoffers als de uitbuiters: jullie zijn bij ons in beeld.