Politieagent deelt kopstoot uit tijdens preventief fouilleeractie in Rotterdam

Een politieagent heeft tijdens een preventief fouilleeractie in Rotterdam een kopstoot uitgedeeld.

Agenten hielden vrijdagavond rond 17.00 uur een preventief fouilleeractie op de Persoonhaven. Een aantal mannen wilde zich onttrekken aan deze actie en liep een garagebox in, met de mededeling dat zij daar niet gefouilleerd konden worden. Op grond van het bevel, dat is afgegeven door de burgemeester om de veiligheid in dat veiligheidsrisicogebied te bevorderen, gingen de agenten over tot fouillering.

Eén van de mannen probeerde het rolluik te sluiten, zodat de agenten ingesloten zouden worden. Dit werd voorkomen en de 39-jarige Rotterdammer werd door twee agenten aangepakt waarbij er ook een kopstoot werd uitgedeeld. De overige mannen filmden het en posten de kopstoot op de socials. Door de agenten is aangifte gedaan.

Op dat moment kwam een 22-jarige Rotterdammer met een baco in zijn hand op de agenten af. Ook hij is aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging. Van de uitgedeelde kopstoot is door de agent melding gedaan bij leidinggevenden.