Politieagent in burger neergestoken in Limburg

Een politieagent in burger is in Limburg gewond geraakt bij een steekpartij.

Rond 00:30 uur ontstond een conflict in de omgeving van de woning van het slachtoffer in Bingelrade. Daarbij werd de man gestoken. Hij verkeerde op dat moment in het gezelschap van zijn partner, een collega van de politie die op dat moment ook niet in dienst was. Zij bleef ongedeerd en wist het noodnummer te bellen.

Het gewonde slachtoffer is vannacht met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is inmiddels stabiel. Vannacht is er al een 20-jarige man uit Brunssum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Daarnaast is er een opsporingsonderzoek opgestart om tot de identiteit en verblijfplaats van de tweede verdachte te komen en meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht.

De toedracht van het incident wordt nog onderzocht. Belangrijk om te benadrukken is dat het incident plaatsvond in de vrije tijd van beide betrokken politiemedewerkers. Zij waren op dat moment dus niet in dienst en daarmee ook niet direct herkenbaar als zijnde politiemedewerkers, aldus een woordvoerder.