Politieagent krijgt bij aanhouding ‘lastige klant’ kopstoot vol in gezicht

In Tilburg heeft een politieagent een kopstoot gekregen bij een aanhouding.

Agenten zijn maandagmiddag naar een fastfoodrestaurant aan de Heuvelring gegaan in verband met een lastige kant. Toen de agent arriveerden ging de lastige klant er direct vandoor. De 27-jarige man die geen bovenkleding en schoenen droeg, rende een nabijgelegen parkeerkelder voor fietsen in. Daar werd hij door de politie achterhaald en gecontroleerd.

De man zonder vaste woon- of verblijfplaats kon zich niet legitimeren en werd agressief richting de agenten. Hij balde zijn vuisten, maar de politie greep in. De man werd aangehouden, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Hij verzette zich hevig en zag kans een van de agenten een kopstoot vol in het gezicht te geven. Een medewerker van de fietsenstalling schoot hierop te hulp.

Uiteindelijk werd de verdachte in de politieauto geplaatst en werd hij overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau werd bij de man een speekseltest afgenomen waaruit bleek dat hij onder invloed was van amfetamine en/of cocaïne. Er is door een arts bloed afgenomen om hier meer duidelijkheid over te krijgen.