Politieagent met scherpe neus pakt per toeval miljoen euro aan harddrugs

De politie in Breda heeft per toeval een partij crystal meth aangetroffen in een auto.

Op woensdag 29 september 2021 om 20.45 uur was een agent bezig met een lasercontrole op de Graaf Engelbertlaan. Hij zag op zijn apparatuur dat een auto 107 km/u reed terwijl 50 is toegestaan. Hij stapte in zijn surveillanceauto en gaf de bestuurder een stopteken. De bestuurder van de auto werkte mee met de agent. De 23-jarige man uit Zundert kreeg te horen dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De procedure werd aan hem uitgelegd.

Tijdens het gesprek rook de agent een vreemde geur. De bestuurder vertelde dat hij geen drugs had gebruikt. De agent onderzocht toch de auto maar kon zo niets vinden. De geur bleef en hij opende vervolgens ook de kofferbak. Daar bleek een doos te liggen met daarin een partij drugs. Het ging om meerdere gesealde pakken met witte brokken en poeder.

Na verder onderzoek bleek het te gaan om 11 kilo crystal meth. Verder lagen er nog enkele honderden grammen vermoedelijk LSD bij. De agent heeft direct versterking gevraagd en de verdachte is aangehouden. De auto met de drugs, die ruw geschat een straatwaarde van meer dan een miljoen euro vertegenwoordigen, is in beslag genomen.