Politieagent schoot zijn vrouw en dochters dood met dienstwapen vanwege relationele problemen

Uit onderzoek is gebleken dat een politieagent met zijn dienstwapen zijn hele gezin, vrouw en twee dochters, om het leven heeft gebracht.

Op 9 september 2019 kwam er bij de meldkamer melding binnen van een mogelijk schietincident aan de Heimerstein in Dordrecht. Eenmaal binnen bleek dat er meerdere slachtoffers zijn gevallen. De vader, zijn 8-jarige dochter en haar 12-jarige zus overlijden ter plekke, hun moeder overlijdt later aan haar verwondingen.

Uit onderzoek naar de toedracht van het schietincident is volgens justitie het volgende gebleken: De politieagent was op 9 september aan het werk en is iets na vijf uur naar huis gegaan. Ongeveer een uur later is hij weer op het politiebureau om –zo blijkt achteraf- zijn wapen op te halen. Vervolgens is hij weer naar huis gereden. Eenmaal thuis aangekomen belt de agent rond 18:15 uur naar zijn oudste dochter die op dat moment niet thuis is. Hij vertelt haar dat ze naar huis moet komen. Vlak na haar aankomst schiet de man eerst zijn gezin en daarna zichzelf dood.

Na diverse getuigen gesproken te hebben komt de Rijksrecherche tot de conclusie dat de politieagent wegens relationele problemen zijn vrouw en kinderen om het leven heeft gebracht met zijn dienstwapen. Duidelijk is dat alle gezinsleden zijn overleden aan hun schietverwondingen. Het onderzoek van de Rijksrecherche is inmiddels afgerond en de nabestaanden zijn van de conclusies op de hoogte gebracht. Omwille van de privacy van de overledenen en met het oog op de nabestaanden zal het OM geen verdere informatie naar buiten brengen in dit onderzoek.