Politieagent trekt vuurwapen nadat groep jongeren wapenstok met geweld afpakt

Een politieagent is in Dordrecht belaagd door een grote groep jongeren.

De agent ging dinsdag na een herhaaldelijke melding van geluidsoverlast naar het Vogelplein. Eenmaal gearriveerd zag hij een auto met geopende deuren waar keiharde muziek uit kwam. Om de auto stond een grote groep jongeren. De agent sprak de bestuurder aan op het geluidsoverlast, maar die was daar niet van gediend en nadat de agent de situatie enige minuten verbaal onder controle wist te houden, ging de bestuurder los, aldus een woordvoerder.

De verdachte schold de agent uit en werd vervolgens aangehouden voor belediging. De groep jongeren die om de auto stond bemoeide zich met de situatie en schoot de bestuurder te hulp. De agent werd door hen van achteren belaagd, hij werd geschopt en er werd een fiets naar hem gegooid. De agent pakte zijn wapenstok en vroeg assistentie van collega’s aan. In het tumult werd de wapenstok van hem afgenomen en daarna zag hij geen andere oplossing dan zijn vuurwapen te pakken. De situatie was snel weer onder controle en de bestuurder, een 35 jarige Hagenaar, is daarna aangehouden.

De politie zoekt getuigen van dit incident en de man die de wapenstok heeft gestolen. Signalement: Hij had een getinte huidskleur en hij droeg een wit T-shirt en een witte korte broek.