Geknipte hennepafval © crime-nieuws.nl

Politieagent met dubbelleven verdacht van hennepteelt

Tegen een 32-jarige politieagent uit Nijverdal is door het OM een celstraf geëist inzake hennepteelt, lekken van informatie en bezit van harddrugs. Saillant detail is dat de voornaamste taak van de politieman het opsporen van wiethokken was.

Het Openbaar Ministerie (OM) eist anderhalf jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Zijn 35-jarige vriendin wordt verdacht van handel in illegale Kamagra (nep Viagra) pillen. Een 30-jarige man uit Hengelo wordt ervan verdacht een aandeel te hebben in het wiethok waarvoor de politieman is gepakt.

Het betreffende wiethok werd in april 2015 ontdekt in Vriezenveen. De verdachte agent moest het wiethok zelf oprollen, maar zou vooraf de man uit Hengelo gecontacteerd hebben om te laten weten dat de kwekerij snel ontruimd moest worden. Toen de politie voor de deur stond troffen ze een grotendeels ontmantelde wiethok aan.

De man uit Hengelo werd vervolgens aangehouden. Bij controle van zijn telefoon werd informatie gevonden waaruit kon worden opgemaakt dat er contact was tussen hem en de verdachte agent. Daarop is ook de politieagent aangehouden en is zijn woning doorzocht. In de woning werden 380 xtc-pillen, 40 gram cocaïne en Kamagra pillen gevonden.

Het pijnlijkste van dit alles voor de politie is, is dat de verdachte agent als hoofdtaak had het opsporen en aanpakken van hennepkwekerijen. Hij had daarover veel contact met collega’s en het OM. “Wie had ooit gedacht dat deze politieagent een dubbelleven leidde. Aan de ene kant een leven als politieagent, aan de andere kant een leven waarin hij inkomsten kreeg uit een hennepkwekerij. Hij heeft flinke schade aangebracht aan het beeld dat de Nederlandse burger heeft van de politie en daarnaast het vertrouwen geschaad dat zijn directe collega’s in hem hadden,” aldus de officier van justitie.

Al met al vindt de officier een celstraf van anderhalf jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, gepast. De vriendin van de agent moet als het aan het OM ligt een boete betalen van 500 euro voor de handel in Kamagra pillen. Tegen de man uit Hengelos is een werkstraf van 150 uur geëist en een maand voorwaardelijke celstraf voor zijn aandeel in de wiethok. Op 4 maart zal de rechtbank uitspraak doen.