© Instagram

Politieagent zwaar mishandeld door demonstrant die vrijlating eist van opgepakte verdachte

In Amsterdam is een politieagent zwaar mishandeld door een demonstrant die de vrijlating eiste van een opgepakte verdachte.

Op zondagavond verzamelden enkele tientallen personen zich rond 20.30 uur voor de cellencomplex aan de Flierbosdreef in Zuidoost. De groep demonstreerde volgens de politie in eerste instantie voor de vrijlating van een specifieke verdachte, maar al snel gingen er leuzen rond van ‘Laat ze vrij’. In het cellencomplex zaten meerdere verdachten ingesloten die eerder op de dag waren aangehouden tijdens de verboden demonstratie op het Museumplein.

In overleg met het Openbaar Ministerie (OM) en de gemeente is er een plan gemaakt om de openbare orde verstoring te beëindigen. Toen er diverse politie-eenheden onderweg waren naar de Flierbosdreef besloten de demonstranten snel te vertrekken. Een agent in uniform die aan het einde van zijn dienst in een politieauto wilde stappen om naar zijn eigen bureau te rijden, werd door een vrouw uit de groep met een paraplu bedreigd. Een andere aanwezige betoger trok de politieman hardhandig uit de politieauto en sloeg de agent. De verdachte, een 47-jarige man uit Amstelveen kon direct door toegesnelde agenten worden aangehouden.

De agent is in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij enige tijd moest blijven voor behandeling van zijn opgelopen verwondingen. De agent is op dit moment thuis met zwaar letsel en gaat als hij daar lichamelijk toe in staat is aangifte doen tegen de verdachte, meldt een politiewoordvoerder. De verdachte is vastgezet en verhoord door de recherche.