Politieagente gewurgd tijdens aanhouding in Amersfoort

In Amersfoort heeft een politieagente klappen gekregen tijdens de aanhouding van een verdachte. Het slachtoffer werd op een gegeven moment zelfs gewurgd.

Rond 03.00 uur wees een getuige surveillerende agenten op een vrouw die zojuist een ruit van een winkel zou hebben vernield. Op de Nieuweweg sprak een agente de 20-jarige vrouw hierop aan. De vrouw was samen met een andere vrouw en vier mannen. De groep begon zich met het gesprek te bemoeien.

Een 21-jarige man sloeg de agente en begon haar te wurgen. Collega’s van de vrouw pasten geweld toe om haar te ontzetten uit haar levensbedreigende situatie. Toen agenten dreigden de man te taseren liet hij de agente los.

De politie heeft in totaal zes personen aangehouden. Het gaat om twee vrouwen en vier mannen in de leeftijd van 17 t/m 22 jaar uit Bunschoten-Spakenburg. Drie agenten liepen letsel op aan schouder, rug, nek en been en hebben aangiftes gedaan. De gewurgde agente werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Hier is geconstateerd dat zij een hersenschudding heeft. De agente gaat, zodra zij hiertoe in staat is, aangifte doen van poging doodslag.