© Instagram

Politieagenten en verdachten gewond bij aanhoudingen in woning Leidschendam

In Leidschendam zijn politieagenten gewond geraakt bij aanhoudingen na een melding.

Rond 21.35 uur ontving de politie meerdere meldingen van een ruzie in een woning aan de Gravin Juliana van Stolberglaan. In de woning bevonden zich drie mannen, een vrouw en twee honden. Bij een eerste poging de woning te betreden en verdachten aan te houden, werden de agenten door verdachten belemmerd en mishandeld. Ook werden zij aangevallen door een van de twee honden die zij konden afweren. Hierop trokken de agenten zich terug en werd de deur dichtgegooid.

Met behulp van een schildprocedure en de hondenbrigade zijn de verdachten uiteindelijk aangehouden. Hierbij raakten ook twee verdachten gewond, waarvan één door een beet van een politiehond. Het slachtoffer is behandeld in het ziekenhuis. Bij de agenten was sprake van een vuistslag in het gezicht, letsel aan het been en letsel aan een arm. Eén agent moest voor controle naar het ziekenhuis.

De drie verdachten die werden aangehouden en vastgezet zijn een 42-jarige man uit Den Haag, een 28-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats en een 29-jarige vrouw uit Leidschendam. De politie doet verder onderzoek.