Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Politieagenten gewond bij ongeregeldheden rond Ajax-Olympique Marseille

Op donderdag 21 september 2023 vonden er ongeregeldheden plaats rondom de wedstrijd Ajax-Olympique Marseille. Zeven politieagenten raakten gewond bij de ongeregeldheden.

In de binnenstad van Amsterdam verliep het donderdagmiddag beheersbaar en ordelijk. De forse aanwezigheid van de politie speelde hier een grote rol in. Bij en in de buurt van supporters van Olympique Marseille werden diverse slag- en steekwapens aangetroffen. Zes personen werden hiervoor aangehouden. Daarnaast werden ook zes personen aangehouden voor het overtreden van de algemene plaatselijke verordening.

Bij de Johan Cruijff Arena werd het korte tijd grimmig toen een groep opgehouden supporters van Ajax gewelddadig werd richting de Mobiele Eenheid (ME). Er werd met onder meer stoelen en zwaar vuurwerk gegooid. Ook aan de noordzijde van het stadion moest de ME ingrijpen.

Tijdens deze korte grimmige fase liepen meerdere politieagenten verwondingen op, zoals brandwonden en gehoorschade. Een andere politieman werd in het gezicht geslagen. Alle politiemensen hebben hun dienst afgemaakt waarna voor hen verdere passende medische en mentale nazorg is geregeld.

In totaal zijn deze dag ruim 20 aanhoudingen verricht voor verschillende strafbare feiten en overtredingen. Dit aantal kan nog oplopen. Op dit moment doet de recherche onderzoek naar de personen die verantwoordelijk zijn voor het letsel bij de agenten.