Politieagenten gewond na mishandelingen op straat en in politiebureau

Dit weekend zijn twee politieagenten gewond geraakt nadat zij werden mishandeld op straat en in een politiebureau.

Op zaterdagochtend rond 05.45 uur was een politieagent het slachtoffer van een mishandeling. Dit gebeurde op het politiebureau in Zaandijk. De agent hielp zijn collega´s met de insluiting van een 50-jarige man uit Zaandam toen het mis is gegaan. De verdachte zat op een stoel waaruit hij ineens opstond en de agent op zijn hoofd sloeg.

Op zondagochtend rond 02.50 uur zagen twee agenten dat de portier van een horecagelegenheid aan de Riviervismarkt, een man buiten de zaak zette. De agenten vroegen de man wat er aan de hand was maar hij verwees hen door naar de portier. Eén van de politieagenten liep vervolgens naar de portier en liep daarna weer in de richting van zijn collega en de man die het café was uitgezet.

Vanuit het niets haalde de verdachte uit naar de agent die had gesproken met de portier. De Haarlemmer rende daarna weg en de andere agent ging direct achter de verdachte aan. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. In beide zaken hebben de agenten aangifte gedaan inzake mishandeling.