De politie heeft afgelopen nacht twee mannen aangehouden die rondreden in een gestolen bestelbus met restanten van afval uit een drugslab.

Agenten hebben op de Nieuwe Postweg in Tholen de bestelbus aan de kant gezet voor een controle. Vrijwel direct werd een chemische lucht geconstateerd en zagen de agenten dat er vloeistof uit de achterzijde van de bus lekte. Daarop werd de brandweer ingeschakeld voor verder onderzoek.

Op de laadvloer troffen ze resten van een vloeistof aan, mogelijk afkomstig van een eerdere drugsdumping. Verder bleek de bestelbus eerder dit jaar in Arnhem te zijn gestolen en was voorzien van valse kentekenplaten. De twee inzittenden van de bus, mannen van 20 en 32 jaar beide uit Poortvliet, zijn aangehouden.

De agenten die betrokken waren bij de melding, geven later in de nacht van woensdag op donderdag aan dat ze zich niet lekker voelden. Mogelijk zijn hun klachten veroorzaakt door de chemische lucht die in hun kleding/schoenen is gaan zitten. De agenten zijn op het politiebureau nagekeken door ambulancepersoneel.