Agenten in Rotterdam hebben een selfie geplaatst op het Instagram-account van een gevluchte verdachte. De jongeman had zijn telefoon laten vallen toen hij een sprintje trok.

Hallo lieve “Ilhan” je bent eerder deze middag aan ons ontsnapt door de benen te nemen, maar je telefoon laten vallen zonder toegangscode erop was niet bepaald slim. Je kan je melden bij het Bureau aan Prins Frederik Hendrikstraat in Rotterdam Noord, we moeten wel toegeven dat je erg snel kan rennen. We hopen je snel te zien, groetjes agent Hendrik & Max. Aldus de agenten op Instagram.

De verdachte, ene Ilhan, kan nu zijn telefoon op gaan halen op het politiebureau. Of hij hier gehoor aan gaat geven of snel in gaat loggen in zijn account en alles wist valt nog te bezien. De post van de agenten is in ieder geval inmiddels al drie dagen oud.

UPDATE: Het gaat hier zeker om een hoax. Iemand probeert viral te gaan en dat is goed gelukt. De foto in kwestie is al op 23 september 2016 gepost op het twitter-account van wijkagent Dirk-Jan Grootenboer.