De politie heeft maandagavond een man uit Utrecht aangehouden na een lange achtervolging. De agenten crashten met hun dienstauto tegen een boom.

Bij de meldkamer kwam rond 20.30 uur melding binnen van een heterdaad diefstal uit een auto in parkeergarage de Kamp aan de De Witstraat in Haarlem. De melder zag een auto wegrijden en gaf het kenteken door aan de politie.

Op de A9 richting Amsterdam kwamen agenten de auto weer op het spoor. De bestuurder weigerde te stoppen en er ontstond een achtervolging. De auto ging er met een hoge snelheid vandoor in de richting van Amsterdam Osdorp. Na een achtervolging tot in een park sprong een van de verdachten uit de auto. Hierop moesten de agenten uitwijken en crashten met hun dienstauto tegen een boom.

De verdachten gaven niet op en beide mannen gingen er te voet vandoor. De agenten waren niet gewond door het ongeval en ging er rennend achteraan. Eén van de verdachten, een 34-jarige man uit Utrecht, sprong in een sloot en is aangehouden. De andere verdachte is ontkomen. De politie onderzoekt de zaak.