Politieagenten van weg getikt en gecrasht tegen lantaarnpaal bij wilde achtervolging

Bij een achtervolging in Alphen en Koudekerk aan den Rijn is een politieauto van de weg getikt en tegen een lantaarnpaal gereden.

Rond 21.30 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid in Alphen rijden. De bestuurder was vermoedelijk onder invloed van lachgas wat voor de politie reden genoeg was om de auto staande te houden. De automobilist had hier duidelijk geen behoefte aan en ging er met hoge snelheid vandoor. Dit leidde tot een achtervolging door Alphen, waarbij de verdachte zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

Ter hoogte van de Leidse Schouw veranderde de auto plotseling van richting. De achtervolgende agenten probeerden de auto van de verdachte tot stoppen te brengen, toen de verdachte plotseling op hen inreed. Hierdoor raakte de politieauto van de weg en crashte tegen een lantaarnpaal in de middenberm. De achtervolging werd ingezet door andere agenten. Bij bedrijventerrein Hoogewaard in Koudekerk aan den Rijn kwam het voertuig van de verdachte tot stilstand en vluchtten de bestuurder en de twee inzittenden het terrein op.

Een grote zoekactie met onder meer honden leidde niet veel later tot de aanhouding van de bestuurder. Het gaat om een 19-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Hij zit op dit moment vast. De andere twee inzittenden zijn nog niet gevonden. De agenten die bij de achtervolging in botsing kwamen met een lantaarnpaal hebben aangifte van poging doodslag gedaan. Zij raakten lichtgewond en zijn ter plaatse nagekeken in de ambulance.