In de Verenigde Staten worden twee politieagenten uit New York verdacht van verkrachting van een 18-jarige vrouw. De verkrachting zou hebben plaatsgevonden in hun politieauto.

De jongedame werd door de politie aangehouden omdat ze wat wiet op zak had. Daar ging het al fout aangezien hasj en wiet legaal zijn in New York. Wel alleen voor medicinaal gebruik maar de politie doet niet zo moeilijk als ze een kleine hoeveelheid bij je vinden.

De vrouw werd op 15 september samen met twee vrienden gecontroleerd door de politie. De mannen mochten weer vertrekken maar de vrouw moest mee in de politiebus. De agenten reden naar een parkeerplaats waar de vrouw verkracht werd terwijl ze handboeien om had. Daarna reden de agenten een half uur rond voor ze het meisje uit de auto gooiden.

Het slachtoffer is direct naar het ziekenhuis gegaan met haar moeder waar bewijs is verzameld. Het gevonden DNA materiaal komt overeen met dat van de agenten. De mannen ontkennen niet dat er seksuele handelingen hebben plaatsgevonden, maar volgens hen gaf de vrouw toestemming. De agenten riskeren nu een celstraf van tussen de 3 en 25 jaar.