Op de Filipijnen zijn politieagenten veroordeeld tot 49 jaar cel voor de moord op een 17-jarige tiener. Het slachtoffer smeekte om zijn leven toen hij werd doodgeschoten.

Het is uniek dat er agenten worden veroordeeld aangezien president Duterte al enige tijd een bloedige drugsoorlog voert. Hierbij zijn veel personen om het leven gebracht door moordcommando’s en agenten. De president maakte altijd duidelijk dat hij achter de agenten en dit beleid staat. Het is de eerste keer sinds het aantreden van president Duterte dat agenten veroordeeld worden voor de dood van drugsdealers of -gebruikers.

De rechtbank blijkt het hier niet mee eens te zijn en heeft drie agenten een celstraf tot 49 jaar opgelegd. Het hof acht bewezen dat de agenten het slachtoffer moedwillig om het leven hebben gebracht in een steeg in de hoofdstad Manila. De agenten zouden hebben verklaard dat de jongen weigerde bevelen op te volgen. Dit was volgens getuigen niet het geval en het slachtoffer zou om zijn leven hebben gesmeekt.