Politiebureau in brand gestoken bij hevige protesten in Minneapolis inzake dood George Floyd

Bij hevige protesten in de Amerikaanse stad Minneapolis hebben woedende demonstranten onder meer een politiebureau in brand gestoken.

Het is al enkele dagen zeer onrustig in Minneapolis in verband met de dood van de 46-jarige George Floyd. De man werd door de politie om het leven gebracht tijdens een aanhouding. Op beelden is te zien hoe een agent minutenlang zijn knie in de nek van Floyd drukt en weigert weg te halen. Meerdere keren geeft het slachtoffer aan niet te kunnen ademen maar de agent blijft drukken met zijn knie. Floyd werd vervolgens zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis en is kort daarna overleden.

De demonstranten zijn woedend na het zoveelste geval van dodelijk geweld door de politie op een zwarte man. De mensen zijn het zat en hebben besloten te protesteren. Het gaat er steeds onrustiger aan toe en afgelopen nacht werd er onder meer een politiebureau in brand gestoken. De staat Minnesota heeft honderden soldaten van de nationale garde ingeschakeld.

Ook in andere steden zijn protesten gaande en de woede rond de dood van George Floyd is aan het verspreiden. De meeste protesten gaan er vreedzaam aan toe. De Amerikaanse justitie en FBI hebben een onderzoek ingesteld naar de dood van George Floyd. De betrokken agenten zijn per direct ontslagen.