Politiechef Minneapolis weg na doodschieten Australische vrouw in pyjama

De politiechef in de Amerikaanse stad Minneapolis heeft op aandringen van de burgemeester ontslag genomen. Aanleiding hiervoor was een incident waarbij een ongewapende Australische vrouw in pyjama werd doodgeschoten door een agent.

De schietpartij waarbij Justine Diamond (40) om het leven kwam vond vorig weekend plaats. De vrouw uit Sydney had de politie gebeld omdat in haar buurt iemand zou zijn aangerand. Toen de politie arriveerde liep ze in haar pyjama af op de wagen en werd doodgeschoten.

Het is een raadsel waarom de politieagent door zijn raam op de Australische vrouw schoot. De man weigert te praten met de commissie die onderzoek verricht in deze zaak. Verder zijn er ook geen beelden van de schietpartij. De bodycams stonden uit en de dashboardcamera heeft niets geregistreerd.

Na de schietpartij zijn honderden boze buurtbewoners de straat op gegaan. Politiechef Jane Harteau heeft nu op aandringen van de burgemeester ontslag genomen. In een verklaring zegt Hodges dat zij en de overige inwoners van Minneapolis geen vertrouwen meer hebben in het leiderschap van Harteau.

Het was niet het eerste dodelijke schietincident bij de politie in Minneapolis onder leiding van politiechef Harteau. Twee jaar geleden werd een 24-jarige zwarte Amerikaan doodgeschoten door de politie na een gevecht. Er zijn destijds geen maatregelen genomen tegen de twee betrokken agenten.