Politiechef neemt maand na bloedbad op basisschool in Texas (Uvalde) ontslag

Een maand na het bloedbad op een basisschool in de plaats Uvalde in de Amerikaanse staat Texas, heeft de politiechef ontslag genomen als raadslid.

Dat melden verschillende lokale media. ‘Ik denk dat dit de beste beslissing is voor Uvalde’, citeerde de lokale krant Uvalde Leader News politiechef Pete Arredondo. Een week geleden werd de man al in zijn functie als politiechef met betaald verlof naar huis gestuurd.

Bij het bloedbad eind mei kwamen negentien kinderen en twee leraren om het leven. De schutter opende het vuur met een automatisch vuurwapen en kon geruime tijd zijn gang gaan terwijl de politie buiten stond te wachten. Er is veel kritiek gekomen op het optreden van de agenten.

De politiechef zei eerder tegen Amerikaanse media dat de agenten aan het wachten waren op een sleutel van het klaslokaal waar de schutter zich had verscholen en waarin leerlingen en docenten aanwezig waren. Uit beelden blijkt dat hier geen sprake van was en dat agenten al veel langer aanwezig waren en nooit hebben gekeken of de lokalen überhaupt op slot zaten.